Vuonna 2008 perustettu saksofoniorkesteri Gramofoni on jalostumassa eksklusiivisesti saksofoneista koostuvaksi big bandiksi, jota täydentää komppiryhmä: rummut, kitara, basso ja piano. Orkesterin ohjelmisto koostuu rytmimusiikista, pääasiassa jazzklassikoista big band -kokoonpanolle sovitettuina. Sopraano- ja alttosaksofonit soittavat trumpettistemmoja, tenori- ja baritonisaksofonit korvaavat pasuunat. Eturivissä on perinteiseenkin big bandiin kuuluva saksofonisektio.  

Konsepti on Suomessa ja Pohjoismaissa ainoa laatuaan ja maailmanlaajuisestikin hyvin harvinainen. Erona perinteiseen big bandiin saksofonein muovattava sointimaailma on muhkea ja pyöreä. Homogeenisen soitinryhmän käyttö mahdollistaa instrumenttien ja sektioiden sisäisen vuorovaikutuksen tutkimisen. Tavoitteena on blendaava, sulavasti yhteenkietoutuva soundi, johon saadaan tarvittaessa myös särmää. Haasteena on vire ja koko orkesterin tasapaino. Big band-soittoon kuuluvan perkussiivisuuden tavoitteleminen on niin ikään soittimen luonteesta johtuen vaativa tehtävä. 

Orkesteri on esiintynyt mm. Keskustakirjasto Oodin loppuunmyydyssä konsertissa Maijansalissa, Vuotalon pop up-tapahtumassa sekä Café Caruselissa.